Soudal затвърждава амбициите си в областта на лепилата с придобиването на мажоритарен дял в Durante Adesivi, водещ италиански производител на лепила за дървообработващата, монтажна и опаковъчна промишленост, със седалище и две най-модерни производствени бази в района на Порденоне. Бизнесът ще продължи да разширява дейността си по производство и продажба на индустриални лепила.

С над 60 години опит, Durante Adesivi е развила силна международна пазарна позиция в областта на лепилата за дървообработващи, монтажни, текстилни и опаковъчни приложения. С продажби в над 50 страни, компанията е изградила значително ноу-хау в термостопяемите ЕВА и ПУР лепила, както и тези на ПВА основа. Durante предлага високо ниво на обслужване и поддръжка за своите клиенти, така гарантира правилна употреба на продуктите. Комбинирането със Судал предлага многобройни възможности за допълващи се решения и технологии на съществуващи и нови клиенти по целия свят. Durante ще запази своята идентичност, търговска марка и пазарна позиция.

Вик Свертс, председател на Soudal Group: "Ние сме много горди от това придобиване – то е най-голямото ни досега. Пазарният опит и бъдещият потенциал на Durante Adesivi ще ни позволят да засилим международните си амбиции в лепилата и техните индустриални приложения."

Луиджи Дуранте, председател на Durante Adesivi: "Много сме щастливи, че намерихме силен партньор, който да осигури бъдещето на нашето дълготрайно семейно наследство. Споделяме една и съща амбиция, семеен дух и бизнес етика. Ще можем да се възползваме от интернационалния отпечатък на Soudal Group, като същевременно запазим собствената си идентичност и индустриален фокус. Семейство Durante и Soudal ще инвестират заедно в по-нататъшен растеж и диверсификация на пазара."

Настоящата заетост в Durante Adesivi от 114 души ще бъде увеличена в съответствие с амбициозните планове за растеж. С бюджетния оборот на Durante от близо 100 милиона евро, Soudal се стреми към оборот на групата за 2024 г. от 1,5 милиарда евро. Производствените бази в Италия ще бъдат 27-ма и 28-ма за Soudal в световен мащаб.