С над 60 години опит, Tramico е изградила водеща позиция на пазара за водоустойчиво уплътняване на фуги и шумоизолация. Във Франция тяхната марка Compriband® се превърна в синоним на хидроизолация с предварително компресирани ленти. Продуктът допълнително допълва продуктовото портфолио на Soudal в сектора на уплътненията на фуги и конструкцията на прозорци.

Soudal е много активен на френския пазар от десетилетия с местна централа в Лион. Развита е силна позиция в строителството и пазарите на дребно с широка гама от PU пяна, уплътнители и лепила. Като такова, комбинирането на ноу-хау на съответните продуктови групи на Soudal и Tramico ще генерира синергии за обслужване на широка клиентска база в строителството дори по-добре от днес.

Dirk Coorevits, главен изпълнителен директор на Soudal Group: „Пазарният потенциал на двете водещи компании ще ни позволи да се развиваме на местно ниво, да подобрим позицията си в строителната индустрия и да генерираме допълнителен потенциал за разширяване и задълбочаване на нашия продуктов микс в международен план. Гордеем се с още едно чуждестранно придобиване, което отново подчертава нашите глобални амбиции за растеж.“

Заетостта в Tramico остава непроменена и сегашното ръководство ще остане начело. Производствената база на Tramico в Gournay-en-Bray ще бъде 25-ата производствена фабрика на Soudal в световен мащаб.

На изображението отляво надясно: Bart Moonen (Soudal NV), Hayley Crosby (Vita Group), Stuart Rob ( Vita Group), Vic Swerts (Chairman Soudal NV), Dirk Coorevits (PDG Soudal NV), Jurgen Vandervelden (Soudal NV), Ronan Bariou (Tramico).

Soudal Group acquires Tramico France