overschilderbare voegen

БОЯДИСВАЕМИ ФУГИ

За да постигнете гладка и годна за боядисване вътрешна фуга около прозорците или вратите, е важно да използвате качествен акрилен уплътнител. Уплътняването на фугата между тавана и стената също може да подобри качеството на покритието. С гъвкавия Acryl на Soudal можете ефективно да запълните и запечатате тези фуги, които след това могат да бъдат боядисани.

Инструкции

1. Направете стените чисти и сухи

Отстранете замърсяванията, праха и мазнините с чиста кърпа. Подсушете повърхността.

2. Облепете ръбовете на фугите

Използвайте маскиращо тиксо, за да облепите внимателно ръбовете на фугата, за да осигурите прав ръб след завършване. Уверете се, че фугата на всяка повърхност е широка 5 мм.

3. Отворете флакона

Отрежете горната част на флакона с макетен нож. Навийте накрайника към флакона и отрежете края под наклон. За да постигнете най-добри резултати, отрежете накрайника до същия размер като фугата, която искате да запълните. Поставете флакона в пистолета за уплътняване и стиснете спусъка, за да нанесете уплътнителя.

4. Започнете да уплътнявате

Поставете накрайника там, където искате да започнете да уплътнявате. Стиснете спусъка и местете пистолета за уплътняване върху фугата с плавно движение. Нанесете достатъчно уплътнител, за да сте сигурни, че продуктът прилепва добре. Получавате най-добър резултат, ако издърпате пистолета за уплътняване към себе си, вместо да го избутвате.

5. Оформете фугата и отстранете лентата

Намокрете пръста си или шпаклата с чиста вода. Оформете фугата и веднага отстранете маскиращата лента. Изгладете внимателно отново, за да премахнете всички стърчащи ръбове.

6. Боядисвайте, когато уплътнителят е напълно изсъхнал

Когато уплътнителят се втвърди напълно, можете да го боядисате. Времето, необходимо за втвърдяване на акрилния уплътнител, зависи от дебелината на вашата фуга. Можете да намерите повече информация на флакона или в техническия лист.

Съвет:

  • Забележка! Акрилният уплътнител има ограничена еластичност. Затова не използвайте този уплътнител на места, където има много движение на фугите или има големи температурни колебания. Желаете да уплътните до врата или PVC дограма? Най-добрият вариант е хибридният уплътнител Soudal Fix ALL Flexi. Можете да боядисвате върху хибридния полимерен уплътнител, след като е напълно втвърден.

Можете да намерите техническия лист с данни и цялата информация за употребата, срока на годност, свойствата и състава на Soudal Acryl на продуктовата страница.

Акрилен уплътнител Бял 280 мл
Акрилен уплътнител
Акрил Кафяв 290 мл
Акрилен уплътнител
Акрил Турбо Бял 280 мл
Бързосъхнещ акрилен уплътнител
Акрил за традиционни мазилки Бял 280 мл
Акрилен уплътнител за мазилки
Устойчив на дъжд акрил Бял 280 мл
Ветроустойчив и водоустойчив акрилен уплътнител
ПУ Флекс 40 FC Черен 300 мл
Полиуретаново лепило-уплътнител
Лек акрилен уплътнител 280 мл
Акрилен уплътнител
Лек акрил 900 мл
Акрилен уплътнител
Repair Express Cement Сив 300 мл
Акрилен уплътнител със зърнеста структура
Fix ALL Flexi Бял 290 мл
Хибрид-полимерно лепило-уплътнител
Висококачествен пистолет - блистер
Пистолет за уплътнители
Пистолет за силикон
Пистолет за уплътнители
Пистолет за силикон - хоби
Пистолет за уплътнители
Multi Tool
Уплътнители за довършителни дейности
Препарат за оформяне на фуги 500 мл
Уплътнители за довършителни дейности
Шпатула за нанасянена силикон
Шпатула за оформяне на уплътнители