Soudal toepassing afkitten in badkamer

УПЛЪТНЕНИЕ ОКОЛО ВАНАТА

Независимо дали инсталирате нова вана или просто уплътнявате сегашната, важно е да изберете правилния уплътнител за работата. Уплътнението около оборудването в банята осигурява чисто и водоустойчиво покритие около вашата вана, тоалетна, мивка и душ.

Това трябва да е проста задача, която можете да направите сами! Знаейки как да уплътните правилно оборудването си в банята ще ви помогне да спестите време и пари!

РЪКОВОДСТВО ЗА УПЛЪТНЕНИЕ НА ВАНА

Нашето ръководство стъпка по стъпка ще ви помогне да уплътните отново ваната си и да защитите банята си от всякакви ненужни течове и/или образуване на мухъл.

 

Как да премахнете стария уплътнител?

Ако сменяте стария уплътнител около ваната, първата стъпка е премахването на съществуващия силикон. Използвайте инструмент за отстраняване на уплътнител или безопасен макетен нож, за да отделите уплътнителя от ваната и стената, след което извадете целия силиконов материал от фугата. Внимавайте да не надраскате повърхностите по време на процеса.

Можете да премахнете всички остатъци от силикон с помощта на Soudal's Silicone Remover.

 

Как да уплътните около ваната?

СЪВЕТ: Напълнете ваната с вода, преди да нанесете какъвто и да е уплътнител, за да предотвратите бъдещо напукване/разкъсване при къпане. Не изпразвайте ваната, докато уплътнителят не е напълно втвърден.

 

1. Почистете повърхността

Отстранете замърсяванията, праха и мазнините с чиста кърпа. Трябва да обезмаслите непорестите повърхности със спирт или друг подобен препарат. Изсушете повърхността, преди да нанесете какъвто и да е уплътнител.

2. Облепете ръбовете на фугите

За да осигурите чисто покритие, използвайте маскираща лента, за да облепите внимателно фугата. Уверете се, че фугата е широка 5 мм.

3. Отворете флакона

Отрежете горната част на флакона с макетен нож. Навийте накрайника към флакона и отрежете краят му на същата ширина като фугата. Поставете флакона в пистолета за уплътняване и натиснете спусъка, докато се появи уплътнителят.

СЪВЕТ: За най-добри резултати отрежете краят на накрайника под ъгъл.

4. Започнете уплътнението

Поставете накрайника там, от където искате да започнете да уплътнявате. Натиснете спусъка на пистолета и местете пистолета за уплътняване по фугата с плавно движение. Нанесете достатъчно уплътнител, за да сте сигурни, че продуктът прилепва добре.

СЪВЕТ: Силиконовите уплътнители могат да причинят петна върху естествения камък. Имате ли повърхност от мрамор, син камък или друг естествен камък във вашата баня? При такива приложения използвайте Fix ALL Flexi, за да уплътните фугите.

5. Оформете фугата и отстранете лентата

Намокрете пръста си или шпаклата в сапунен разтвор и изгладете фугата. Незабавно отстранете маскиращата лента и внимателно изгладете отново, за да избегнете изпъкнали ръбове, след като уплътнителят е втвърден.

6. Изплакнете с чиста вода

Използвайте пулверизатор с чиста вода, за да отстраните остатъците от сапунен разтвор.

 

Също полезно:

  • Soudal Cleaner & Degreaser е мощен почистващ препарат за бързо отстраняване на всички мазнини и прах от повърхности.

Можете да намерите цялата информация за употребата, срока на годност и състава на уплътнителите за баня в техническите спецификации на нашите продуктови страници.

 

Кой е най-добрият уплътнител за уплътняване на баня?

С толкова много опции, налични на пазара, е важно да изберете най-добрия уплътнител за санитарни приложения.

Санитарен силикон е най-добрият силиконов уплътнител против мухъл. Специално формулиран за предотвратяване на растежа на мухъл.Санитарният силикон е постоянен край на неприятните мухъл и гъбички, обезцветяване и проблеми с адхезията. Силиконовият уплътнител е подходящ за уплътняване на санитарни помещения, изложени на висока влажност - бани, душ кабини и кухни.

Fix ALL Flexi е всичко в едно - хибриден уплътнител и лепило. Изключително гъвкавият уплътнител е подходящ за всички приложения за санитарно уплътняване и не оставя петна върху повърхности от естествен камък, за разлика от повечето „силиконови“ уплътнители. Подходящ е и за използване върху мокри повърхности и зони, склонни към висока влажност. Fix ALL Flexi може да се използва и като лепило, което ви позволява да залепите и уплътните тела за баня с един продукт!

Като алтернатива, ако не желаете да използвате уплътнител, можете вместо това да използвате самозалепващ се продукт санитарна уплътнителна лента. Лесни за използване ленти,които прилепват към повечето санитарни материали и осигуряват водонепропускливо уплътнение около душове, вани и мивки.

 

Санитарен силикон Прозрачен 280 мл
Санитарен силиконов уплътнител
Неутрален санитарен силикон Прозрачен 280 мл
Санитарен неутрален силиконов уплътнител
Турбо санитарен силикон Бял 280 мл
Бързосъхнещ санитарен силиконов уплътнител
Санитарна уплътнителна лента 22 мм
Самозалепваща се уплътнителна лента
Fix ALL Flexi Бял 290 мл
Хибрид-полимерно лепило-уплътнител
Препарат за отстраняване на силикон 100 мл
Препарат за отстраняване на силиконов уплътнител
Multi Tool
Уплътнители за довършителни дейности
Препарат за оформяне на фуги 500 мл
Уплътнители за довършителни дейности
Шпатула за нанасянена силикон
Шпатула за оформяне на уплътнители