afkitten van voegen in keuken

УПЛЪТНЕНИЕ В КУХНЯТА

В кухнята искате чисто, водоустойчиво и безопасно за храна покритие. С правилния уплътнител не е нужно да се притеснявате за контакт с храна или хигиена около вашата мивка или готварска печка. Силиконът за баня и кухня Soudal е подходящ за всички обичайни материали в кухнята, но не и за естествен камък.

Инструкции

1. Почистете и подсушете мивката

Отстранете замърсяванията, праха и мазнините с чиста кърпа. Изсушете напълно модула на мивката.

2. Облепете ръбовете на фугите

Използвайте маскираща лента, за да облепите спретнато ръбовете на фугата. Тогава ще работите добре и правилно. Уверете се, че фугата както на стената, така и на вашата мивка е широка 5 мм.

3. Отворете флакона

Отрежете горната част на флакона с макетен нож. Навийте накрайника към флакона и отрежете краят му под ъгъл. Ще постигнете най-добър резултат, ако отворът на накрайника е точно толкова голям, колкото фугата, която искате да запълните/уплътните. Поставете флакона в пистолета за уплътняване и натиснете спусъка, докато се появи уплътнител.

4. Започнете уплътняването

Поставете накрайника там, от където искате да започнете да уплътнявате. Натиснете спусъка и местете пистолета за уплътняване върху фугата с плавно движение. Нанесете достатъчно уплътнител навсякъде, за да сте сигурни, че продуктът прилепва добре.

5. Оформете и отстранете предпазната лента

Намокрете пръста си или шпатулата в сапунен разтвор или използвайте препарат за оформяне на фуги Soudal Joint Finish. Загладете фугата и веднага отстранете маскиращата лента. Оформете внимателно отново, за да изгладите всички стърчащи ръбове.

6. Изплакнете с чиста вода

Използвайте пулверизатор с чиста вода, за да отстраните остатъците от сапунен разтвор.

Съвет:

  • Забележка: Обикновените уплътнители могат да оставят петна върху естествения камък. Имате мрамор, син камък или друг естествен камък в кухнята си? При такива приложения използвайте Fix ALL Flexi, за да уплътните фуги.
  • Фугите с уплътнител остават чисти, ако ги почиствате редовно.Премахвайки причинителя на мухъл удължавате живота на силикона. Използвайте безцветен универсален почистващ препарат за това.

Следното също е полезно:

  • Soudal Surface Cleaner е почистващ разтворител/препарат за бързо отстраняване на мазнини и прах от повърхности. Тествайте предварително на скрито място, за да проверите дали не са останали петна или разлики в цвета.

Можете да намерите техническия лист и цялата информация за употребата, срока на годност, състава на Soudal Санитарен силикон, като посетите страницата на продукта.

Санитарен силикон Прозрачен 280 мл
Санитарен силиконов уплътнител
Неутрален санитарен силикон Прозрачен 280 мл
Санитарен неутрален силиконов уплътнител
Турбо санитарен силикон Бял 280 мл
Бързосъхнещ санитарен силиконов уплътнител
Fix ALL Flexi Бял 290 мл
Хибрид-полимерно лепило-уплътнител
Препарат за отстраняване на силикон 100 мл
Препарат за отстраняване на силиконов уплътнител
Multi Tool
Уплътнители за довършителни дейности
Накрайник за силикон с капачка 5 бр
Пистолет за уплътнители
Препарат за оформяне на фуги 500 мл
Уплътнители за довършителни дейности