afkitten van natuursteen

УПЛЪТНЯВАНЕ НА ЕСТЕСТВЕН КАМЪК

Независимо дали запечатвате мраморни работни плотове, гранитни плотове или плочи от естествен камък, важно е да изберете уплътнител,който не оставя петна, когато го нанасяте върху повърхности от естествен камък. Повечето силикони съдържат силиконово масло, което може да проникне в порест камък и да доведе до оцветяване/опетняване. Веднъж оцветен/опетнен, камъкът не може да се почисти.

Хибридни полимери, като например Fix ALL Flexi, са специално разработени за употреба върху повърхности от естествен камък. Това означава, че можете да уплътните фуги около мрамор, гранит и други естествени камъни без никакви проблеми.

РЪКОВОДСТВО ЗА УПЛЪТНЯВАНЕ НА ЕСТЕСТВЕН КАМЪК

 

Как да уплътните естествен камък?

Когато нанасяте уплътнители върху повърхности от естествен камък е важно да изберете правилния продукт за работата. Fix ALL Flexi е независимо тестван (съответства на ISO 16938-1), за да се гарантира, че няма да остави петна, когато се прилага върху повърхности от естествен камък и мрамор. В комбинация със своите изключително гъвкави и издръжливи уплътнителни свойства, той е най-добрият уплътнител за естествен камък.

 

1. Подгответе повърхностите

Първо почистете повърхностите, за да отстраните целия прах, мръсотия и мазнини. Оставете да изсъхне добре, преди да продължите.

2. Облепете ръбовете на фугите

За да постигнете прав ръб на уплътнителя, използвайте маскираща лента, за да облепите внимателно областта на уплътнение. Уверете се, че уплътнителната фуга е широка между 5 и 10 мм.

3. Отворете флакона

Отрежете върха на флакона с макетен нож. Навийте накрайника отгоре към флакона и му отрежете края, за да отговаря на размера на фугата, която искате да запълните/уплътните. Поставете флакона в пистолета за уплътняване и натиснете спусъка, докато се появи уплътнител.

СЪВЕТ: За най-добри резултати отрежете дюзата под ъгъл.

4. Започнете уплътняването

Поставете накрайника там, от където искате да започнете да уплътнявате. Натиснете спусъка и местете пистолета за уплътняване върху фугата с плавно движение. Нанесете достатъчно уплътнител навсякъде, за да сте сигурни, че продуктът прилепва добре.

5. Оформете и отстранете предпазната лента

Намокрете пръста си или шпатулата в сапунен разтвор или използвайте препарат за оформяне на фуги Soudal Joint Finish. Загладете фугата и веднага отстранете маскиращата лента. Оформете внимателно отново, за да изгладите всички стърчащи ръбове.

6. Изплакнете с чиста вода

Използвайте пулверизатор с чиста вода, за да отстраните остатъците от сапунен разтвор.Това предотвратява появата на петна от сапун върху естествения камък.

 

Съвети:

  • Повечето уплътнители не се залепват към влажни повърхности. Не уплътнявайте на открито, ако току-що е валяло или има прогноза за дъжд.
  • Уверете се, че не намокряте повърхността със сапунен разтвор или препарат за оформяне на фуги, защото уплътнителят няма да залепне добре. Навлажнете само пръста си или шпатулата за оформяне.
  • Слънцето грее ли силно или е много горещо? Отстранете бързо сапунения разтвор или препарата за оформяне на фуги, за да не може да загори и да причини трайни петна.

Следното също е полезно:

  • Много пореста ли е повърхността, която искате да запечатате? Обработете я със запечатващ грунд.
  • Почистете инструментите си веднага след употреба със спирт, терпентин или чистител Soudal Surface Cleaner.

Щракнете тук, за да намерите техническия лист и цялата информация за употребата, срока на годност и състава на Fix ALL Flexi.

Fix ALL Flexi Бял 290 мл
Хибрид-полимерно лепило-уплътнител
Fix ALL Crystal Прозрачен 290 мл
Хибрид-полимерно лепило-уплътнител