ramen afkitten

УПЛЪТНЯВАНЕ НА ПРОЗОРЦИ

Използвайте устойчив на атмосферни влияния и UV уплътнител, за да получите красиво, чисто покритие около външната фуга на прозореца. Судал разполага с продукт за външно приложение, който е гъвкав и устойчив на атмосферни влияния уплътнител, идеален за уплътняване около периметъра на дървени, алуминиеви или PVC рамки за прозорци и врати. Разберете как да направите това в нашето ръководство стъпка по стъпка.

Инструкции

1. Почистете и подсушете рамката на прозореца и стената

Отстранете всички замърсявания, мазнини и прах. Използвайте качествен обезмаслител около рамката на прозореца. Първо изчеткайте стената, за да премахнете праха и мръсотията. След това почистете с влажна кърпа. Оставете да изсъхне напълно.

2. Облепете ръбовете на фугите

Използвайте маскираща лента, за да облепите спретнато ръбовете на фугата. Тогава ще работите добре и правилно. Уверете се, че фугата както на стената, така и на рамката на прозореца е широка между 5 и 10 милиметра.

3. Отворете флакона

Отрежете горната част на флакона с макетен нож. Навийте накрайника към флакона и отрежете краят му под ъгъл. Ще постигнете най-добър резултат, ако отворът на накрайника е точно толкова голям, колкото фугата, която искате да запълните/уплътните. Поставете флакона в пистолета за уплътняване и натиснете спусъка, докато се появи уплътнител.

4. Започнете уплътняването

Поставете накрайника там, от където искате да започнете да уплътнявате. Натиснете спусъка и местете пистолета за уплътняване върху фугата с плавно движение. Нанесете достатъчно уплътнител навсякъде, за да сте сигурни, че продуктът прилепва добре към фугата.

5. Оформете и отстранете предпазната лента

Намокрете пръста си или шпатулата в сапунен разтвор или използвайте препарат за оформяне на фуги Soudal Joint Finish. Загладете фугата и веднага отстранете маскиращата лента. Оформете внимателно отново, за да изгладите всички стърчащи ръбове.

6. Изплакнете с чиста вода

Използвайте пулверизатор с чиста вода, за да отстраните остатъците от сапунен разтвор. Така предотвратявате изгарянето на сапуненият разтвор в рамката на прозореца.

Съвет:

  • Уплътнителят не залепва върху влажни повърхности. Така че не уплътнявайте, ако току-що е валяло или когато се очакват гръмотевични бури.
  • Изберете уплътнител със същия цвят като фугите във вашата фасадна тухлена зидария, за да получите плавен преход между прозореца и стената. Силиконовият уплътнител за външна употреба на Soudal се предлага в бяло, сиво, кафяво, черно или прозрачно. Имате ли фуги в друг цвят?
  • Забележка: Уплътнителите могат да причинят петна върху естествения камък. Имате подпрозоречни первази от естествен камък? В такива случаи използвайте Fix ALL Flexi, за да уплътните вашите фуги.

Следното също е полезно:

  • Soudal Surface Cleaner е почистващ разтворител/препарат за бързо отстраняване на мазнини и прах от повърхности. Тествайте предварително на скрито място, за да проверите дали не са останали петна или разлики в цвета.

Можете да намерите техническия лист и цялата информация за употребата, срока на годност, състава на уплътнителите Soudal, като посетите продуктовата страница.

Универсален силикон Прозрачен 280 мл
Универсален силиконов уплътнител
Неутрален силикон Прозрачен 280мл
Неутрален силиконов уплътнител
Силикон за остъкляване Прозрачен 280 мл
Универсален строителен силиконов уплътнител
Ръчна монтажна пяна Genius 750 мл
Ръчна полиуретанова пяна
Пистолетна монтажна пяна 750 мл
Пистолетна полиуретанова пяна
Пистолетна ЗИМНА монтажна пяна 750 мл
Пистолетна полиуретанова пяна
Fix ALL Flexi Бял 290 мл
Хибрид-полимерно лепило-уплътнител
Fix ALL Crystal Прозрачен 290 мл
Хибрид-полимерно лепило-уплътнител
Препарат за почистване на пистолети и пяна 500 мл
Чистител за полиуретанова пяна
Препарат за отстраняване на засъхнала пяна 100 мл
Препарат за отстраняване на засъхнала PU пяна
Препарат за отстраняване на силикон 100 мл
Препарат за отстраняване на силиконов уплътнител
Пистолет за пяна - Хоби
Пистолет за пяна
Препарат за оформяне на фуги 500 мл
Уплътнители за довършителни дейности
Шпатула за нанасянена силикон
Шпатула за оформяне на уплътнители
Накрайник за полиуретанова пяна 5 бр
Пистолет за полиуретанова пяна