Isoleren door gaten en kieren te vullen

ИЗОЛАЦИЯ ЧРЕЗ ЗАПЪЛВАНЕ НА ФУГИ

Можете да използвате разширяваща се пяна, за да запълните дупка/фуга в стена. Но какъв е най-добрият начин да го направите? Можете да прочетете как в следващите стъпки.

Инструкции

1. Почистете повърхността

Отстранете остатъците от прах, мазнини или мръсотия от отвора. За да направите това, използвайте прахосмукачка или добра четка.

2. Навлажнете краищата на отвора/фугата

Навлажнете краищата на дупката/фугата, която искате да запълните. Тогава пяната залепва по-добре и ще се втвърди по-бързо.

3. Разклатете флакона енергично

Сложете защитни ръкавици и предпазни очила. Разклатете флакона с пяна Soudal за около 20 секунди. Отворете предпазният капак на апликатора Genius Gun и повдигнете сламката/накрайника в хоризонтално положение.

4. Запълнете отвора/фугата

Дръжте флакона с пяна с обърнат наобратно и нанесете Soudal Expanding Foam в отвора/фугата. Напълнете отвора/фугата приблизително 50%, защото пяната ще се разшири допълнително. Трябва ли да запълните голяма повърхност? Разклатете отново добре флакона и навлажнете между различните слоеве. Оставете да се втвърди и отрежете излишната пяна.

Съвет:

  • Отстранете невтвърдената пяна с чистител Soudal PU Foam Cleaner.
  • Уверете се, че работите в добре проветриво пространство, за да могат отделените газове да излязат.
  • Пяната може лесно да се нанася с една ръка, благодарение на адаптора Genius Gun. Чрез него, също така, можете да приложите точното количество и да използвате повторно флакона до 6 седмици. Това е удобно, ако искате да вършите само няколко дребни ремонти из дома, от време на време.

Следното също е полезно:

  • Втвърдената полиуретанова пяна може да се отстрани механично (стъргане). При непорести повърхности можете първо да направите пяната малко по-мека с чистител за засъхнала пяна Soudal PU Remover и да почистите по-лесно

Можете да намерите техническия лист и цялата информация за употребата, срока на годност, състава на Soudal Insulation, като посетите страницата на продукта.