Isoleren door gaten en kieren te vullen

ИЗОЛАЦИЯ ЧРЕЗ ЗАПЪЛВАНЕ НА ФУГИ

Можете да използвате разширяваща се пяна, за да запълните дупка/фуга в стена. Но какъв е най-добрият начин да го направите? Можете да прочетете как в следващите стъпки.

Инструкции

1. Почистете повърхността

Отстранете остатъците от прах, мазнини или мръсотия от отвора. За да направите това, използвайте прахосмукачка или добра четка.

2. Навлажнете краищата на отвора/фугата

Навлажнете краищата на дупката/фугата, която искате да запълните. Тогава пяната залепва по-добре и ще се втвърди по-бързо.

3. Разклатете флакона енергично

Сложете защитни ръкавици и предпазни очила. Разклатете флакона с пяна Soudal за около 20 секунди. Отворете предпазният капак на апликатора Genius Gun и повдигнете сламката/накрайника в хоризонтално положение.

4. Запълнете отвора/фугата

Дръжте флакона с пяна с обърнат наобратно и нанесете Soudal Expanding Foam в отвора/фугата. Напълнете отвора/фугата приблизително 50%, защото пяната ще се разшири допълнително. Трябва ли да запълните голяма повърхност? Разклатете отново добре флакона и навлажнете между различните слоеве. Оставете да се втвърди и отрежете излишната пяна.

Съвет:

  • Отстранете невтвърдената пяна с чистител Soudal PU Foam Cleaner.
  • Уверете се, че работите в добре проветриво пространство, за да могат отделените газове да излязат.
  • Пяната може лесно да се нанася с една ръка, благодарение на адаптора Genius Gun. Чрез него, също така, можете да приложите точното количество и да използвате повторно флакона до 6 седмици. Това е удобно, ако искате да вършите само няколко дребни ремонти из дома, от време на време.

Следното също е полезно:

  • Втвърдената полиуретанова пяна може да се отстрани механично (стъргане). При непорести повърхности можете първо да направите пяната малко по-мека с чистител за засъхнала пяна Soudal PU Remover и да почистите по-лесно

Можете да намерите техническия лист и цялата информация за употребата, срока на годност, състава на Soudal Insulation, като посетите страницата на продукта.

Ръчна монтажна пяна Genius 750 мл
Ръчна полиуретанова пяна
Пистолетна монтажна пяна 750 мл
Пистолетна полиуретанова пяна
Пистолетна монтажна пяна 750 мл
Пистолетна полиуретанова пяна
Пистолетна ЗИМНА монтажна пяна 750 мл
Пистолетна полиуретанова пяна
Изолационна пяна Genius 700 мл
Ръчна полиуретанова пяна с апликатор Genius
Изолационна пяна - пистолетен вариант 700 мл
Пистолетна полиуретанова пяна
Препарат за почистване на пистолети и пяна 500 мл
Чистител за полиуретанова пяна
Пистолет за пяна - Хоби
Пистолет за пяна