parket plaatsen

МОНТАЖ НА ПАРКЕТ С ЛЕПИЛО

Как да монтираме паркет

За професионален монтаж на масивен или многослоен паркет правилната изработка е толкова важна, колкото и изборът на подходящо Лепило за паркет.

Подготовка

Оставете паркета да се аклиматизира в помещението, където ще бъде монтиран, при температура между 15°C до 25°C и относителна влажност от 50% до 75%. Повърхностите трябва да са напълно сухи, а не да са наскоро измазани. Необходимо е положената замазка да изсъхне напълно. Остатъчната влажност на циментова замазка не трябва да надвишава 2%. За замазки с калциев сулфат се допуска само 0,5%. Подовете в мазе или в подобни помещения трябва да са добре вентилирани. В противен случай може да е необходимо да се използва влагоабсорбатор за контрол на влажността и да се събере излишната влага.

Parketta

МАСИВЕН ПАРКЕТ

Хибридно лепило за паркет

За дъски от масивно дърво, висококачествено хибридно лепило ,като Soudal SMX 30 Plus е идеален продукт, тъй като съчетава отлична еластичност с висока якост. Лепилото ще поеме всяко движение на дървото. В техническите данни е написана максималната ширина на дървените дъски. Хибридните лепила за паркет Soudal са с много ниски вредни емисии (GEV Emicode EC1-R Plus).

Двукомпонентно полиуретаново лепило за паркет

Двукомпонентното полиуретаново лепило PU-18P е с още по-висока якост на залепване, но прави твърда връзка с основата. Тази здрава и не толкова гъвкава връзка няма да позволи голямо движение, но ще осигури перфектно залепване, напр. за дървен масивен паркет.

Soudal toepassing parket verlijmen

ПОРОЗНИ ПОВЪРХНОСТИ

Дисперсионно лепило за паркет

Дисперсионно лепило на водна основа може да се похвали с високо съдържание на твърдо вещество (>75%) и ще подхожда на по-малко чувствителни към влага типове дървесина и нанесено върху пореста повърхност. Типичните приложения включват дървени мозаечни панели върху порести повърхности.

Грундове

При силно порести повърхности е препоръчително използването на грунд, за да заздрави повърхността и подобри адхезията. Когато подовата настилка има пясъчна или прахообразна повърхност се препоръчва дълбокопроникващ грунд. При повърхности, които може да има остатъчна влажност до 4% се препоръчва използването на бързосъхнещ полиуретанов грунд PUPR 41-P.

Impression event parquet adhesive in the Soudal Academy

Impressie evenement parketlijm in de Soudal Academy
Impressie evenement parketlijm in de Soudal Academy
Impressie evenement parketlijm in de Soudal Academy
Назъбена маламашка/тип Гребен - B 3
Пистолет нанасяне на лепило за лепило
Назъбена маламашка/тип Гребен - B 11
Пистолет нанасяне на лепило за лепило
SMX-30 Plus 3 х 6 кг
Хибрид-полимерно лепило за дървени подове