Soudal toepassing hout verlijmen

ЛЕПЕНЕ НА ДЪРВО

Лепила за дървени съединения

Лепила за дървен материал се използват в голямо разнообразие от приложения. Едно от най-честите приложения е залепването на дървени елементи в мебелната промишленост, наред с други общи дейности в мебелната промишленост. Благодарение на изключително висококачествените модерни лепила за дърво, налични на текущия пазар, цели дървени конструкции все повече се създават/произвеждат с помощта на лепила за дърво при вътрешни и външни приложения.

В зависимост от приложението и вида на използваната дървесина, има различни фактори на околната среда (температура, UV, вода), които трябва да се имат предвид при избора на подходящо лепило за дърво. Soudal предлага гама от лепила с превъзходно качество, всяко от които отговаря на точни нива на издръжливост, за да осигури оптимална механична устойчивост и завършеност на крайният продукт.

Класификация на лепилата за дърво

Класификацията на лепилата за дърво се ръководи от европейски стандарти, вариращи от D1 до D4. Предлаганите от Soudal лепила за дърво отговарят на D2, D3 или D4 DIN EN 204. D4 е най-високият клас с оптимална водоустойчивост, подходящ за области на приложение с излагане на течаща или кондензирана вода. Това включва и външни приложения, изложени на атмосферни влияния